Planlagte utflukter

Beihai park

IMG_0512
Beihai park er den eldste og best bevarte av de keiserlige parkene i hele Kina. Her får vi se en vakker park med broer, porter og paviljonger.   

Silk market og Pearl market

 På disse markedene finnes det meste av vesker, sko, klær, silke, tøy, smykker, klokker, kosmetikk, kinesiske suvenirer med mer (mye merkeplagiat av diverse kvalitet). Her skal du prute steinhardt. Dette er teater – du går i fra, ropes tilbake osv. Prisen kan starte på 1000 yuan og slutte på 100 yuan. På markedet kan man bestille klær. Har du f.eks et yndlingsplagg, og ønsker et nytt plagg eller en annen farge, ta med plagget og få den oppsydd til en bra pris.

På Pearl market kan man få tak i perler av bra kvalitet og ikke minst billig. Du kan skape ditt eget smykke – hvor langt det skal være, hvor mange rader med perler, hvilken lås osv. Prut og ta deg god tid! Markedet innehar også andre varer a la Silk market.

Temple of heaven

IMG_4788IMG_4078Himmelens tempel anses å være noe av det vakreste og fornemste som finnes i landet, og er siden 1998 oppført på UNESCOs verdensarveliste. Tempelet ble bygd samtidig som keiserens palass i den forbudte by, begynnelsen av 1400-tallet av keiser Yongle.

Summer Palace

IMG_4094IMG_4091Personen som forbindes med sommerpalasset er erkekeiserinnen Wu Cixi som hadde den reelle makten fra 1861 frem til 1908. Cixi styrte landet etter ultrakonservative ideer som hindret alle moderniseringsforsøk. Det var keiserinnen som fikk oppført den berømte marmorbåten. Parken var et tilfluktssted for keiserne om somrene (15.04-05.10) da Beijing ble for varmt.

Great Wall

Muren er fantastisk, så lang, bred og velbygd med trapper og vakttårn. Dette er historiens største byggverk, og det er en opplevelse å gå på den.

Muren er 6350 km lang, en avstand som motsvarer Nordkalotten og Middelhavet. Man begynte å bygge muren på 400-tallet f.Kr. De små kongedømmene som fantes da ville beskytte seg mot angrep fra hverandre og nomadene. Det tok 10 år for 300.000 menn, hvorav mange var fanger, å fullføre arbeidet.

Forbidden city

Dette er en opplevelse i all sin mektighet som var Ming- og Qingkeiserens residens. Dette er Beijings fremste severdighet. Først da keiserdømmet ble styrtet, ble dørene åpnet for den allmenne befolkning. Da hadde 24 keisere regjert landet herifra. I 500 år var keiserpalasset altså helt stengt for omverdenen, derav navnet. Palasset er omgitt av en 10 meter høy og 3 meter bred mur med vakttårn i de fire hjørnene. Utenfor muren er det en 50 meter bred vanngrav. Fire porter leder inn til palasset. Palasset ble ferdigstil av 100.000 menn i begynnelsen av 1400-tallet. I følge historien fantes det 9.999 rom ettersom 9 er et hellig tall, og bare i himmelen kunne det finnes et palass med 10.000 rom. Palasset ble betjent av 9.000 hoffdamer og 10.000 evnukker (se gjerne filmen ”Den siste keiseren”).


Akrobatikk

Kinas akrobatikkgrupper er verdensberømte og har ofte turneer utenlands. Akrobatikken som kunst, har en tradisjon fra 700-tallet f.Kr. og det finnes egne skoler som utdanner sirkuskunstnere.

Tiananmen Square

Beijings politiske og kulturelle sentrum er kjent over hele verden, og er en av de største plasser som finnes (man kan samle rundt 500.00 mennesker på plassen).

Kinesisk restaurant

Kina sommaren 2010 076

Beijing-and er kanskje den mest berømte matretten i Kina. Det finnes hundretalls restauranter bare i Beijing som serverer den. Anden serveres med små tynne pannekaker/lomper, finskåret vårløk og plommesaus gjort på soyabønner. Retten er over 300 år gammel, og er ekstremt populær. I løpet av oppholdet, spiser vi Beijing duck.


Wangfujin

Wangfujin er Beijings shoppinggate. Man har gjort alt for å etterlikne en eksklusiv amerikansk eller europeisk shoppinggate på godt og ondt. Her finnes til og med et matmarked der du bl.a. kan spise skorpion, små slanger og insekter.


Lamatemple

Lama temple er et av de viktigste templer i byen. Dette er tempelet for harmoni og fred, og er et fungerende kloster for munker. Det er en veldig skjønn plass med hage, blomster og benker. Tempelet ble bygget i 1694 som bosted til prins Yinzhen, som senere ble keiser Yongzheng. Da ble bygningen omgjort til tempel og kloster i år 1744.

Bird nest og Water Cube

    

Vi drar til byens OL-stadion fra 2008.

 

Å utforske på egenhånd

Antique market
Et enormt tak spenner over hundretalls stands med gamle og nye antikviteter, kunsthåndverk, treskjæring, porselen, batikk, gamle bøker og møbler. Her finnes noe for alle, prut!

Fragrant Hills Park
De velduftende fjellenes park tilhørte allerede på 1100-tallet de keiserlige jaktmarkedene. Området er nå et av de mest populære utfluktsmål i nærheten av Beijing.

Parken er vakker med tempel og paviljonger. Det går taubane til det høyeste punktet på 557 meter. Der har man en underbar utsikt. På toppen finnes en liten pagode og et tibetansk tempel.

Tehus  


 Her tilbys underholdning i form av kinesisk opera, akrobatikk, trollmenn og tradisjonell musikk. Du sitter ved et bord, drikker te og spiser tilbehør (hør av dere til meg for forslag på tehus og adresser).

Trommetårnet og klokketårnet

  
Få med trommespillet i Trommetårnet, hver time. Klokketårnet er også verdt et besøk.

 

Maos mausoleum

    
På den sørlige delen av den himmelske fredsplass, ligger Maos minnehall i hvit marmor og gullglasert tak. En lang kø beveger ganske raskt forbi Mao som ligger ”på en seng”. Man får ikke ha med seg veske eller kamera inn i hallen. Det finnes oppbevaringssted for vesker/bagger i nærheten.

Beijing Zoo

 Beijing Zoo er en av de største dyreparkene i Kina. I parken kan du se den berømte pandaen.